CINE SUNTEM?


APDD - Agenda 21 este o asociatie romana neguvernamentala, de interes national, nonprofit, neafiliata politic sau religios, constituita în februarie 2003.

Scopul
fundamental al APDD- Agenda 21 este sprijinirea politicilor statului roman de promovare si implementare in România a obiectivelor Dezvoltarii Durabile.

Pentru indeplinirea acestui scop, organizatia si-a asumat misiunea de a:

  • Dezvolta parteneriate cu autoritatile locale pentru valorificarea initiativelor locale si eficientizarea guvernarii locale;
  • Promova activitati de educatie in domeniul drepturilor omului, cu accent pe educatia civica si cetatenia democratica;
  • Intari rolul actorilor sociali cu potential ridicat in realizarea dezvoltarii durabile: copii si tineri, comunitati locale, sectorul privat si comunitatea oamenilor de afaceri, comunitatea stiintifica, media;
  • Acorda asistenta si suport pentru grupurile marginalizate sau cu risc ridicat de excludere sociala.

Conceptul cheie al APDD este Dezvoltarea Durabila. Un viitor sigur si prosper nu poate fi gandit in afara dezvoltarii durabile.

Grupurile tinta privilegiate sunt copiii si tinerii. Oportunitatile de educatie si dezvoltare oferite copiilor si tinerilor sunt garantia unei societati durabile.

Voluntariatul in beneficiul comunitatii este una din valorile fundamentale ale asociatiei.

 

 TIPURI DE PROGRAME

 •  Educatia copiilor si a tinerilor in domeniul dezvoltarii durabile, cu accent pe educatia civica, protectia mediului si respectarea drepturilor omului;

•  Asistenta si suport pentru grupurile marginalizate sau cu risc ridicat de excludere sociala;

•  Imbunatatirea si dezvoltarea serviciilor sociale si facilitarea acccesului populatiei la aceste servicii;

• Lobby si campanii de informare pentru cresterea gradului de implicare a diferitelor grupuri sociale in viata comunitatii.


APDD - Agenda 21 este o asociatie romana neguvernamentala, de interes national, nonprofit, neafiliata politic sau religios, constituita in februarie 2003.


 

Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21" se doreste a fi o noua structura a societatii civile care sa contribuie la transpunerea in practica a principiilor si a obiectivelor Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila si a programului "Agenda Locala 21 in Romania".

Asa cum rezulta din cele doua documente, un element esential al dezvoltarii durabile il constituie intarirea parteneriatului public - privat si a coeziunii societatii civile. Daca de la adoptarea, la Rio de Janeiro, a Agendei 21, in Romania s-au facut pasi semnificativi in directia clarificarilor conceptuale si normative privind dezvoltarea durabila, au fost elaborate instrumente si metodologii de aplicare si s-a stabilit cadrul institutional de actiune, in prezent este necesar sa se produca pasul urmator : concentrarea eforturilor si materializarea in practica a doua noi concepte: parteneriat si implementare.

 Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21" se doreste a fi liantul pentru un parteneriat solid intre toti factorii interesati : structurile statului, capitalul privat, comunitatea stiintifica, grupurile societatii civile cu un potential creativ ridicat, in special copiii si tinerii, mediile de comunicare in masa, asociatiile profesionale, comunitatile locale.

Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21", doreste sa propuna proiecte care sa raspunda nevoilor reale de dezvoltare pe plan local si sa contribuie la pregatirea comunitatilor locale, a cetatenilor sa faca fata provocarilor legate de dezvoltarea economica si sociala a localitatilor lor, mod special sa intareasca capacitatea institutionala si sa dezvolte abilitatile participative ale cetatenilor.

O atentie speciala vom acorda educarii si pregatirii cetatenilor pentru a intelege importanta implicarii, pentru a fi ei insisi principalii actori ai procesului de schimbare.


STAFF

Nina Cugler - Presedinte

Alexandra Radulescu - Director programe

Monica Cugler - Presedinte executiv

Nausica Tanasescu - Contabil

 

 

RAPOARTE ANUALE

Raport anual 2019

Raport anual 2018

Raport anual 2017

Raport anual 2015

Raport anual 2014

Raport anual 2013

Raport anual 2012

Raport anual 2011

Raport anual 2010

Raport anual 2009

Raport anual 2008

Raport anual 2007

Raport anual 2006

Raport anual 2005

Raport anual 2004

   
   

 


 

Agenda21 © 2021